Viognier

http://1.bp.blogspot.com/-R0ST0fOTMC0/TqclqyKRotI/AAAAAAAAAHM/SAFAisBbM9g/s1600/Rotary+Pond-2.jpg           Viognier sa po dlhé obdobie pestoval v jeho pôvodnej oblasti Chateau Grillet a Condrie v údolí Ródano. Zvyčajne sa používa ako zmes s inými odrodami. Charakteristické pre neho sú malé bobule a strapce. Keďže je odrodou s veľmi nízkou produkciou ( úrodnosťou ), jeho strapce sú veľmi koncentrované a majú veľkú hodnotu. Jeho vlastnosti umožňujú vytvoriť vína s veľkou kvalitou , veľmi aromatické ( broskyňa, marhuľa ), ucelené a výrazné. Až do osemdesiatych rokov dvadsiateho storočia sa dala táto odroda nájsť len na svojom domovskom území - malej strmej ploche s terasami okolo Condrieu v oblasti severnej Rhôny.

      V súčasnosti existuje niekoľko lacnejších viognierov, hlavne v oblasti Languedocu, kde sa začali pestovať v deväťdesiatych rokoch. Condrieu a najlepšie viogniery z Austrálie a Kalifornie majú vysokú hladinu alkoholu, zmyselne voňajú po fréziách, pižme, broskyniach, marhuliach a ďumbieri. Vyznačujú sa mastnou, krémovou štruktúrou.

Radenie:
HEIMANN - Viognier

HEIMANN - Viognier

10,30 €